Wie ben ik

yoga-0404Ik ben Diana Slijkerman (1977) en woon sinds 2003 in Noord Scharwoude. Ik heb een achtergrond in de biologie, en werk als onderzoeker bij het mariene onderzoeksinstituut van Wageningen Universiteit. Onderzoek in kust en zee-gebieden is waar ik 3 dagen per week mee bezig ben.

Sinds 2008 doe ik aan yoga, en inmiddels ben ik met diverse vormen in aanraking gekomen. In mijn lessen komen deze verschillende invloeden terug. Mijn ervaring is dat hoe je yoga ervaart erg persoonlijk is. Niet alleen de vorm, maar ook de docent maakt wat jij uit yoga kan halen. In 2014 heb ik met succes de yoga docentenopleiding bij de Blauwe Vlinder in Beverwijk afgerond. Sindsdien volg ik aanvullend diverse workshops en bijscholingen. De tweejarige docenten-opleiding aan het yoga-instituut van Dirk-Jan Lust rondde ik in 2017 af. Bij deze opleiding zijn de beginselen van hatha yoga en critical alignment samengebracht. Deze combinatie sluit aan bij mijn karakter: Ik ben van nature analytisch, en naast voelen, wil ik ook snappen wat ik zie of ervaar. Snappen wat er in het lichaam gebeurd en hoe je om kunt gaan met spanning en ontspanning. Door hier meer over te leren kan ik mijn cursisten nog beter persoonlijke begeleiding bieden. Uiteindelijk gaat het om het voelen van de houdingen, en de ontspanning en balans in kracht in je lichaam te (leren) ervaren. Voor iedereen- ook voor mij- is de ontwikkeling in yoga nooit klaar. Sindsdien verdiep ik mij verder in Natural Movement (Katy Bowman) in relatie tot Critical Alignment Yoga (Gert van Leeuwen) om zodoende vanuit bewegingswetenschappelijk perspectief steeds meer op maat advies te kunnen geven aan mijn cursisten.

In mijn yogalessen komt de persoonlijke begeleiding naar voren. Ik kijk altijd naar waarom een houding goed voor iemand is, wat deze voor iemand doet, en hoe deze het beste uitgevoerd kan worden- met aanpassingen op ieders kunnen. lotus2-0010

Verwacht bij mij niet een docent die allerlei acrobatische houdingen aanneemt en super-lenig is. Yoga zorgt er bij mijzelf voor dat ik steeds weer iets soepeler en krachtiger wordt. Dat geldt ook voor jou. Ik zal je dan ook begeleiden om te doen wat je kunt, je grenzen te verkennen en te laten ontdekken dat je misschien iets kunt waarvan je dacht het niet te kunnen.

Mijn lessen worden door cursisten omschreven als rustig met heldere uitleg, fijne sfeer met persoonlijke begeleiding. Met groepen van maximaal 8 personen kan ik dit waarborgen.